Christopher Grøndahl rekommenderar

Christopher Grøndahl Manusförfattare

Christopher är en av Norges mer meriterade författare och skriver både romaner och filmmanus. Han har vunnit Ibsen-priset som en av Norges mest lovande författare, och han fått en Amanda för bästa manus till filmen Nokas som var en framgång både hos publik och kritiker. Hängiven meditationsutövare och med en fabless för science fiction i alla former.

 • Operation Avalanche

  En fejk-dokumentär om första månlandningen, där ett par unga filmare dras in i en livsfarlig konspiration.

  Med:

  Regi: Matt Johnson

  rating
  TRAILER

  Jag älskar konspirations teorier och det här gänget har skapat en 'alternativ sanning' som Buzz Aldrin antagligen inte skulle uppskatta. Väldigt välskrivet som visar att även de mest otrovärdiga ideér kan funka.

 • Holy rollers

  Unga ortodoxa judar i New York smugglar stora mängder ecstasy från Holland. Spännande, underhållande och med mycket hjärta.

  Med:

  Regi: Kevin Asch

  rating
  TRAILER

  Jag gillar filmer som bygger på verkliga händelser och den här berättelsen är verkligen saftig. Intressant att få inblick i Brooklyns ortodoxa judarnas tillvaro. Måste vara väldigt märkligt att bo i en av världens mest liberala städer och växa upp med så många dogmer.

 • Rampart

  En av Woody Harrelsons bästa rollprestationer. Ett obarmhärtigt och fascinerande porträtt av en rå, racistisk och desperat polis på Los Angeles mest korrupta polisdistrikt.

  Med:

  Regi: Oren Moverman

  rating
  TRAILER

  Rampart är verkligen en fängslande film och jag har en slags hat-kärlek till filmer och karaktärer som Woody Harrelson porträtterar. Killen är en sånt uppenbart svin, men samtidigt är han en produkt av ett samhälle som är lika illa däran.

 • Automata

  Ambitiös och mycket välgjord action thriller för sci-fi fansen på den sedvanliga frågeställningen: ’har robotar också känslor?´Med Antonio Banderas.

  Med:

  Regi: Gabe Ibáñez

  rating
  TRAILER

  Jag är svag för all slags sci-fi, även när den inte riktigt håller som i den här Asimov inspirerade robot filmen. Filmen har dock höga ambitioner och är emellanåt riktigt sevärd.