Johan Lundh rekommenderar

Johan Lundh Regissör & entreprenör

Johan är regissör och är grundare av CINADO. Det var när han gjorde promotion för sin långfilm 'Den som söker' han började fila på planerna att skapa en ny filmtjänst. Redan sedan unga år är Johan cineast och har sett på mängder av film och jobbat i filmbranschen större delen av sitt liv.

 • Nokas

  BARA PÅ CINADO!
  Prisvinnande, högintensiv thriller om det största och mycket våldsamma bankrånet som genomförts i Norges historia.

  Med:

  Regi: Erik Skjoldbjærg

  rating
  TRAILER

  Christopher Grøndahl är en god vän och upphovsmannen bakom filmen och jag hade ynnesten att följa den framgångsrika produktionen från pitch-stadiet. Att den dessutom är regisserad av en Erik Skioldbjærg som jag tycker är en av Skandinaviens vassaste regissörer gör saken inte sämre.

 • Rapt

  BARA PÅ CINADO!
  Världar kolliderar i denna stilsäkra och mycket potenta drama-thriller. Fantastiskt, vuxet och komplext kidnappardrama i bästa Polanski-anda.

  Med:

  Regi: Lucas Belvaux

  rating
  TRAILER

  Viktig film för mig personligen då den väckte idén till att starta CINADO. Fantastisk blandning av genrer. Det är nästan är två filmer i en. Det börjar som en thriller, men blir sen alltmer ett personporträtt och ett fantastiskt drama. Den har oförtjänt hamnat lite väl under radarn och förtjänar definitivt en större publik. Rapt påminner mig om Polanski i hans bästa stunder. Och vilket slut…

 • Marshland

  Stenhård spansk thriller som utspelar sig i de otillgängliga träskmarkerna utanför Sevilla. Prisvinnande biosuccé som doftar True Detective.

  Med:

  Regi: Alberto Rodríguez

  rating
  TRAILER

  Jag har en förkärlek för spansk film och speciellt deras thrillers. Sköna karaktärer och miljöer som utspelar sig ett fantastisk landskap i södra Spanien som jag inte kände till. Känns som Europas motsvarighet till amerikanska södern.

 • The Treatment

  BARA PÅ CINADO!
  Mörk och brutal belgisk noir om en polis som utreder försvinnandet av en pojke utanför Antwerpen. Mycket välgjord thriller efter romanen med samma namn.

  Med:

  Regi: Hans Herbots

  rating
  TRAILER

  Jag blev nyfiken eftersom att jag läst Mo Hayders roman och undrade om historien skulle fungera i Belgien. Det gör den. En väldigt mörk film och jag fick faktiskt vända bort blicken p.g.a. av några nästan outhärdliga scener. Glädjande att se deckarformatet fortfarande kan leverera riktigt starka upplevelser.